Veckans Nyheter
Prenumerera
Exempel
Logga in

Rikstävlingen
Läs mer
Topplistorna

Lärarpärm i geografi
Läs mer

10 år av Veckans Nyheter:
Vinnare, vårterminen 2004
Bild och en kortfattad beskrivning av de vinnande lagen kommer att publiceras här. Vi ber vinnarna skicka in dessa så fort som möjligt till: Redaktionen

Klassnivå 4 -- 4c Karl Johans på Limhamn

Vi är en glad och smart klass som har tagit hem segern. Vi gillar att hänga med i världsnyheterna, och har därför läst mycket tidningar och tittande på nyheter. Vi är bra på massa olika saker t.ex. sport, geografi och matematik. Därför vann vi! Vi är en stolt klass på 26 elever!!!

Klassnivå 5 -- Klass 5 från Horda skola

Vi är en klass på 12 goa och busiga elever. Vi tror att vi vann tävlingen för att vi jobbade aktivt med tidningen 8 Sidor. Varje vecka har tidningen kommit och då har vi fått läsa igenom den. Vi tycker att den är intressant och bra för att den är lättläst. Klassvärdarna har också en uppgift, de ska läsa upp en eller två artiklar som de har tagit från 8 sidor, inför resten av klassen. Johanna, vår lärare har gett ut ett papper till oss med frågor som vi skulle fundera över inför fredagen. Varje fredag genomförde vi tävlingen och för oss verkade det gå bra nästan varje gång! Vi har också arbetat mycket med en världskarta som hänger längst ner på väggen i klassrummet. I vår klass går Rebecca, Lina, Stephanie, Cazzandra, Gabriella, Viktoria, Nils, Danny, Jerry, Tobias, Erik och John och vi är smarta må du tro!

Klassnivå 6 -- Klass 6A, Smedshagsskolan i Hässelby

Det är vi som är klass 6a i Smedshagsskolan i Hässelby. Vår klass består av 18 elever och vår lärare Susanne. Vi har deltagit i denna tävling i 3 år. Våra kunskaper och nyhetstittande ledde oss till vinst i denna tävling. Vi tackar våran lärare för att hon uppmuntrade oss att titta på nyheter och lyssna på lektionerna. Vi tackar också Karin Förlag, för att ni har kommit på en så bra idé som den här tävlingen. Den har inte bara lett oss till vinst, den har gjort så att skolan blev lite roligare. Tack så mycket Karin förlag och alla motståndare för en riktigt bra tävling. Ha så kul på sommarlovet! Önskar Susanne och 6A i Smedshagsskolan.

Klassnivå 7 -- Merula, Katarinaskolan

Klassnivå 8 -- Gallus, Katarinaskolan

Vi heter Gallus och går i åttan i Katarinaskolan i Uppsala. Gallus betyder tupp på latin. Katarinaskolan som vi går i grundades 1994 av Stephen Coombs och Lotta Misgeld. Vi är mycket stolta över vår skola och dom som säger att vi går i en snobbskola kan gå och lägga sig! Katarinaskolan är en humanistisk-kristen skola. I vår skola heter man inte siffror och bokstäver som t.ex. 8C, utan varje klass har ett djurnamn på latin, som Gallus eller Merula (de vann tävlingen i årskurs 7). Vi i Gallus satsar på goda resultat, och det är nog en av orsakerna till att vi lyckades så bra i tävlingen! Tack och hej från Gallus!

Klassnivå 9 -- Pösmunkarna, Dikanäs skola

Tja!
Vi är Pösmunkarna och vi går på Dikanäs skola i klass 8-9. I vår klass är vi 14 elever och vi är ruggit bra på nyheter. I Dikanäs finns inte så mycket att göra, kanske därför vi är så bra på nyheter? Hur som helst är vi glada för pengarna och vi tänker hitta på något kul med klassen för dem!

Ha en jätte bra sommar! Det tänker vi ha!

Klassnivå 10

Mobilen

Vi vill passa på att berömma samtliga deltagare för en fantastisk insats.

Samtliga lag som var med
Tidigare omgångar