Veckans Nyheter
Prenumerera
Exempel
Logga in

Rikstävlingen
Läs mer
Topplistorna

Lärarpärm i geografi
Läs mer

10 år av Veckans Nyheter:
Vinnare, höstterminen 2004
Bild och en kortfattad beskrivning av de vinnande lagen kommer att publiceras här. Vi ber vinnarna skicka in dessa så fort som möjligt till: Redaktionen

Klassnivå 4 -- Toltorp 4A

Här kommer lagets egen text och bild att placeras.

Klassnivå 5 -- Kopperskolan 5B

Vi är en klass på 17 smarta elever som går på Kopperskolan i Stenungsund. Eftersom vi har vunnit första pris så tycker vi att vi är bäst i Sverige. Vi har pratat nyheter varje morgon tillsammans med våran fröken Gunilla plus att vi har tittat i tidningar och tittat på nyhetsprogram varje dag.

Ha det bra!
Liza,Ellen,Johanna,Linéa,Josefine,Tobias,Albin,Eric,Pierre,Robin,Alexander,
Rickard,Jonatan,Markus,Tommie,Rasmus och David

Klassnivå 6 -- 6B Skälbyskolan


Vi är en klass som tyckte att höstterminens frågor var både lätta och roliga. I skolan pratar vi ganska mycket om vad som händer i världen. Vi läser tidningar och ser på TV-nyheter. Det är ett bra sätt att lära nya saker i många olika ämnen. Vi är stolta och glada över höstens vinst och kommer att försöka vinna även vårens tävling, även om konkurrensen hårdnat betydligt! Hälsningar från 20 glada elever i 6B

Klassnivå 7 -- 7A Smedshagsskolan i Hässelby


Vi är en glad klass med humor, som vunnit denna tävling två terminer i rad. Det beror såklart på att vi är 18 pratglada, begåvade och oerhört intelligenta elever som håller koll på nyheterna. Vi och vår lärare Susanne är såklart oerhört stolta över vinsten. Tack och hej från ett glatt gäng från Smedshagsskolan!!!

Klassnivå 8 -- 8C Blommensbergsskolan, Stockholm


Vi i klass 8c på Blommensbergsskolan är oerhört förvånade över att ha vunnit denna ärorika tävling. Hur kunde det ske? Vi som alltid har valt Simsons hellre än nyheterna på teve, och Kalle Anka hellre än Dagens Nyheter. Ändå klarade vi detta så bra. Kanske var det för att våra chansningar gick hem, eller för att vår lärare höll facit upp-och-ner när han rättade. Blommensberg betyder "rutten sill" på latin. Vissa menar att vi luktar illa, men de kan bara gå och lägga sig. Grundaren av "Blommens" som skolan kallas i folkmun hette Mario Muis Persson. Han kom från landet Ingenstans påstod han, men vi trodde honom inte. Pengarna ska vi använda till en ny smålandskarta.
Mvh 8c

Klassnivå 9 -- Junedalsskolan 9E


Detta är klass 9E vid Junedalsskolan i Jönköping. Naturligtvis hoppades vi på att vinna. Speciellt sedan vår skola varje år blir bästa länsskola i DN:s nutidsorientering. Vi har varje vecka, sedan terminen började, gjort Veckans Nyheter. Vi har valt att göra den med tidsbegränsning på 2 1/2 minut, vilket gör det extra kul att just vi vann. Nu siktar vi på priset för vårterminen också och hoppas andra klasser runt om i Sverige kan ge oss en match.

Klassnivå 10 -- Ingen vinnare. För få resultat inrapporterade.

Samtliga lag som var med
Tidigare omgångar